Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Igazság szolgáltatás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Igazság szolgáltatás képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: igazsagszolgaltatas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 121 db
 Turisták a Sing Singben

Turisták a Sing Singben

New Yorktól mintegy 30 mérföldre található a Hudson folyó partján; 1825-ben maguk az itt raboskodók építették; jelenleg 1745 ember raboskodik benne. Ám lehet, hogy az eddig megannyi háborús kém kivégzését és keményvonalas bűnözőket vendégül látó Sing Sing börtönt egy másik oldaláról ismerhetjük majd meg. Ha minden igaz, a büntetés-végrehajtási intézet részlegesen profilt vált majd, hiszen az épület régi gépházának épületében nemsokára múzeum nyílhat.

A bírák korhatár-csökkentése súlyos gondokat okozna Hevesben

A bírák korhatár-csökkentése súlyos gondokat okozna Hevesben

A bírák korhatár-csökkentése súlyos gondokat okozna Hevesben Heves megye 72 bírája közül tízet érintene, ha csökkentenék a bírák nyugdíjkorhatárát. Gyöngyösön és Hatvanban ellehetetlenülne a polgári ügyek bíráskodása. Nyíri Beáta, a Heves Megyei Bíróság elnökhelyettese, sajtószóvivője a Heves Megyei Hírlapnak elmondta: amennyiben a 62 éves nyugdíjkorhatár életbe lép, az a Füzesabonyi, a Hevesi és a Hatvani Városi Bíróság jelenlegi irányítóját is érinti. A szóvivő szerint a törvényi változás a Gyöngyösi és a Hatvani Városi Bíróságon a polgári ügyek bíráskodását ellehetetlenítheti. A jogalkalmazói tevékenységet az sem könnyítené meg Heves megyében, hogy utánpótlásul a tíz helyett csak nyolc új bíró kezdhetné el a munkát, két státusz ugyanis betöltetlen maradna.

A bőséggel küzd az Alkotmánybíróság...

A bőséggel küzd az Alkotmánybíróság...

A Taláros Testület az elmúlt tizenkilenc évben 25 509 indítványt kapott, és 24 135 ügyet fejezett be. Sólyom László köztársasági elnök eddig tizenkétszer fordult hozzájuk, és jelenleg is három indítványa (az egységes mezőgazdasági támogatási rendszer bevezetéséről, a gyűlöletbeszédről és a médiatörvényről) vár döntésre.

A híres konstantinápolyi börtön, a Héttorony

A híres konstantinápolyi börtön, a Héttorony

A híres konstantinápolyi börtön, a Héttorony Héttorony (törökül Yedikule), Konstantinápolynak (ma Isztambul) délnyugati szomszédságában, a Márvány-tenger partján fekvő, romlásnak indult torony; hat teljesen leomlott, részben lebontották.

A Legfőbb Ügyészség szerint nem távozik a legfőbb ügyés

A Legfőbb Ügyészség szerint nem távozik a legfőbb ügyés

A Legfőbb Ügyészség szerint nem távozik a legfőbb ügyész Nem távozik a legfőbb ügyész, az utódlásáról szóló találgatások pedig értelmetlenek - közölte a Legfőbb Ügyészség Kabinetirodája a Népszava főszerkesztőjének címzett levelében, amelyet az MTI pénteken kapott meg. Kovács Tamás legfőbb ügyész "nem kíván a szolgálati ideje lejárta előtt beosztásából távozni, szolgálati viszony megszüntetése előtt pedig felmentési szabadságot sem fog igénybe venni. Így tehát az utódlását érintő találgatások nagyon is idő előttiek, a legfőbb ügyész személyét is sértőek és annál inkább is értelmetlenek, mert a jövendő legfőbb ügyész kiválasztása a köztársasági elnök joga" - tartalmazza a Németh Péternek szóló levél.

A Magyar Köztársaság Alkotmánybírósága

A Magyar Köztársaság Alkotmánybírósága

Az Alkotmánybíróság a Magyar Köztársaságnak a jogalkotói hatalmat korlátozó, bírói jellegű szervezete.

A Magyar Köztársaság Bíróságai

A Magyar Köztársaság Bíróságai

A Magyar Köztársaságban az igazságszolgáltatást a Legfelsőbb Bíróság, az ítélőtáblák, a Fővárosi Bíróság és a megyei bíróságok, valamint a helyi és munkaügyi bíróságok gyakorolják. A Magyar Köztársaság bíróságai védik és biztosítják az alkotmányos rendet, a természetes személyek, a jogi személyek és a jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek jogait és törvényes érdekeit, büntetik a bűncselekmények elkövetőit, ellenőrzik a közigazgatási határozatok törvényességét. A honlap célja, hogy bíróságokat, a bírósági eljárást, a bíróságok munkáját nyitottá és átláthatóvá tegyük, egyúttal segítsük az állampolgárokat jogi ismereteik bővítésében, az igazságszolgáltatás szervezetének és működésének megismerésében és amennyiben ezt a jogszabályok lehetővé teszik ügyeik gyorsabb és egyszerűbb elintézésében.

A Magyar Ügyvédek Biztosító és Segélyező Egyesülete

A Magyar Ügyvédek Biztosító és Segélyező Egyesülete

A Magyar Ügyvédek Biztosító és Segélyező Egyesület A törvény úgy rendelkezett, hogy az ügyvédi kamarába történő felvételre kizárólag az jogosult, aki ügyvédi felelősségbiztosítással rendelkezik vagy az Ügyvédi Biztosító és Önsegélyező Egylet tagja. Az Igazságügyi Minisztérium a 9/1991 (VII.18.) IM. rendeletével meghatározta, hogy: Az ügyvéd által kötött felelősségbiztosítás összege nem lehet alacsonyabb, mint az Ügyvédi Biztosító és Önsegélyező Egylet által megállapított kárviselési feltétel.

Hirdetés
A szakértő válaszol - munkajogi útmutató

A szakértő válaszol - munkajogi útmutató

Munkajogi útmutató Végelszámoláskor jár-e felmondási védelem a kismamáknak? Mi számít túlórának és mire jó a havi munkaidőkeret? Meddig nem dolgozhat a konkurenciánál a kirúgott alkalmazott? Hatmilliós büntetés is járhat színlelt szerződésért? Kikényszeríthető a törvényes bércsökkentés?

Adatvédelmi Biztos

Adatvédelmi Biztos

Adatvédelmi Biztos Az adatvédelmi biztos feladata a személyes adatok védelméhez való jog, vagyis az információs önrendelkezési jog és a közérdekű adatok nyilvánosságának, vagyis az információszabadságnak a védelme, e két alkotmányos alapjog érvényesülésének előmozdítása, felügyelete. Eljárási jogosultságait, hatáskörét alapvetően a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény, valamint az állampolgári jogok országgyűlési biztosáról szóló 1993. évi LIX. törvény tartalmazza.

adojogasz.hu - dr. M. Tóth Zoltán

adojogasz.hu - dr. M. Tóth Zoltán

Dr. M. Tóth Zoltán - pályája az adóhivatalban indult. Az adóhatósági pályafutását 2001-ben az APEH Észak-budapesti Igazgatóságán kezdte és - a régiósítást követően a Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságon fejezte be. adojogasz.hu - Mi felvállaljuk az adózással, adóellenőrzéssel kapcsolatos megbízások nehéz feladatát.

Alcatraz Island - angol

Alcatraz Island - angol

Alcatraz Island, part of the Golden Gate National Recreation Area Alcatraz Island offers a close-up look at the site of the first lighthouse and US fort on the West Coast, the infamous federal penitentiary long off-limits to the public, and the 18 month occupation by Indians of All Tribes which saved the tribes. Rich in history, there is also a natural side to the Rock - gardens, tide pools, bird colonies, and bay views beyond compare.

Alkotmánybíróság

Alkotmánybíróság

Az Alkotmánybíróság létrehozásáról 1989. januárjában határozott az Országgyűlés, a szervezetről, hatáskörről azonban már a rendszerváltást előkészítő háromoldalú politikai egyeztető tárgyalásokon született döntés. Az ezeken a tárgyalásokon elért megállapodásnak megfelelően 1989. októberében módosította az Országgyűlés az Alkotmányt és fogadta el az Alkotmánybíróságról szóló alapvető rendelkezéseket (32/A. §). Az Alkotmánybíróság az alkotmányvédelem legfőbb szerve. Feladata a jogszabályok alkotmányosságának felülvizsgálata, az alkotmányos rend és az Alkotmányban biztosított alapjogok védelme.

Alkotmánybíróság Határozatai Online

Alkotmánybíróság Határozatai Online

Oldalainkról a közlönyök bárki számára ingyenesen letölthetőek. Ez az változat funkcióit tekintve megegyezik a papír alapúval, vagyis csak olvasni illetve elmenteni lehet.

Angyalfa Alapítvány

Angyalfa Alapítvány

Alapítványunk 2004-ben azzal a céllal jött létre, hogy olyan gyermekeket támogassunk, kiknek szülei valamelyik Büntetés-Végrehajtási Intézetben (BVI) jogerős szabadságvesztését tölti. Munkánk fő tevékenysége, hogy tavasszal, nyáron és ősszel elvisszük a gyerekeket egy-egy hétre magunkkal nyaralni. Szeretnénk elősegíteni a prevenció és a rehabilitáció területét egyaránt. Fontosnak tartjuk, hogy ezzel is elősegítsük a szegénység felszámolását, esélyt teremtsünk a szegényebb gyermekeknek is arra, hogy ugyan úgy éljenek, mint kortársaik. Szeretnénk a családjaikat is munkánkkal segíteni, hogy meg tudják teremteni azt az alapvető körülményt, mely minden gyermeknek jár! Szeretnénk elősegíteni a hatékony kommunikációt a társadalommal, ezzel elősegítve azt a változást, hogy a bűnmegelőzés és a beilleszkedés elérje célját. A kapcsolat-vendégkönyv linkre kattintva ezúton is várjuk az olvasók támogató hozzászólásait, véleményeit! Börtönben lévő szülők gyermekeit támogató szervezetünk fő célkitűzése, hogy a bűncselekmények száma csökkenjen, családok egyben maradjanak és a bűnmegelőzés ne csak köddé vált, kosza gondolat legyen, hanem valós szolgálat.

Az Alcatraz története

Az Alcatraz története

Mindenidők leghírhedtebb börtöne a San Franciscói öbölben fekvő Alcatraz. 1850-1963-ig üzemelt hivatalosan, tehát végleg kereken 40 éve zárták be. Welcome to AlcatrazHistory.com! Alcatraz History was designed to help introduce you to the rich history of Alcatraz during the penitentiary years and many of the inmates who called "the Rock" home. From the mid 1930's until the mid 1960's, Alcatraz was America 's premier maximum-security prison, the final stop for the nation's most incorrigible inmates. Today, Alcatraz is a place of contradictions, with a grim past and an enduring future as one of San Francisco 's most prominent landmarks and tourist attractions.

Tuti menü