Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hírek képes leírás - Igazság szolgáltatás.tlap.hu
részletek »

Hírek - Igazság szolgáltatás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: igazsagszolgaltatas.tlap.hu » Hírek
Keresés
Találatok száma - 8 db
A bírák korhatár-csökkentése súlyos gondokat okozna Hevesben

A bírák korhatár-csökkentése súlyos gondokat okozna Hevesben

A bírák korhatár-csökkentése súlyos gondokat okozna Hevesben Heves megye 72 bírája közül tízet érintene, ha csökkentenék a bírák nyugdíjkorhatárát. Gyöngyösön és Hatvanban ellehetetlenülne a polgári ügyek bíráskodása. Nyíri Beáta, a Heves Megyei Bíróság elnökhelyettese, sajtószóvivője a Heves Megyei Hírlapnak elmondta: amennyiben a 62 éves nyugdíjkorhatár életbe lép, az a Füzesabonyi, a Hevesi és a Hatvani Városi Bíróság jelenlegi irányítóját is érinti. A szóvivő szerint a törvényi változás a Gyöngyösi és a Hatvani Városi Bíróságon a polgári ügyek bíráskodását ellehetetlenítheti. A jogalkalmazói tevékenységet az sem könnyítené meg Heves megyében, hogy utánpótlásul a tíz helyett csak nyolc új bíró kezdhetné el a munkát, két státusz ugyanis betöltetlen maradna.

A Legfőbb Ügyészség szerint nem távozik a legfőbb ügyés

A Legfőbb Ügyészség szerint nem távozik a legfőbb ügyés

A Legfőbb Ügyészség szerint nem távozik a legfőbb ügyész Nem távozik a legfőbb ügyész, az utódlásáról szóló találgatások pedig értelmetlenek - közölte a Legfőbb Ügyészség Kabinetirodája a Népszava főszerkesztőjének címzett levelében, amelyet az MTI pénteken kapott meg. Kovács Tamás legfőbb ügyész "nem kíván a szolgálati ideje lejárta előtt beosztásából távozni, szolgálati viszony megszüntetése előtt pedig felmentési szabadságot sem fog igénybe venni. Így tehát az utódlását érintő találgatások nagyon is idő előttiek, a legfőbb ügyész személyét is sértőek és annál inkább is értelmetlenek, mert a jövendő legfőbb ügyész kiválasztása a köztársasági elnök joga" - tartalmazza a Németh Péternek szóló levél.

Baka András az új főbíró

Baka András az új főbíró

Baka András az új főbíró Sólyom László szerint a következő hat év klímáját, Magyarország egész állapotát jótékonyan befolyásolja, hogy Baka András a Legfelsőbb Bíróság elnöke.

Baka szerint szükség van a bírósági szervezet átalakítá

Baka szerint szükség van a bírósági szervezet átalakítá

Baka szerint szükség van a bírósági szervezet átalakítására Halaszthatatlan immár, hogy a bírósági szervezeten belül megtegyék az elengedhetetlen lépéseket ahhoz, hogy a szervezetet a mai kor színvonalához igazítsák - mondta Baka András, a Legfelsőbb Bíróság elnöke a bíróságok napján.

Kovács Tamás legfőbb ügyész: sértőek és méltánytalanok

Kovács Tamás legfőbb ügyész: sértőek és méltánytalanok

Sértőnek és méltánytalannak tartja Kovács Tamás legfőbb ügyész, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő az MSZP kongresszusán politikai részrehajlással vádolta meg az ügyészséget és a bíróságokat.  Országos Igazságszolgáltatási Tanács már korábban közölte: nem tudja értelmezni Gyurcsány szavait, így kommentálni sem kívánja.

Mélyebb reform indul a bírókat felháborító nyugdíjtervvel

Mélyebb reform indul a bírókat felháborító nyugdíjtervvel

Mélyebb reform indul a bírókat felháborító nyugdíjtervvel Bírósági vezetők lázadoznak amiatt, hogy az új alaptörvény szerint a nyugdíjkorhatár elérése után nem dolgozhatnának tovább a bírók, ez a lépés azonban csak az első az igazságszolgáltatás várható átalakításában. Az alaptörvénnyel ugyanis gyakorlatilag megkezdte a bírósági rendszer reformját a Fidesz, csak egyelőre azt nem tudni, milyen irányba indul el. Egy korábbi törvénymódosítás a főbíró megerősítésére utal, de az is lehet, hogy a kormány alá rendelik a bíróságok igazgatását.

Őrizetbe vették Varga Gergelyt

Őrizetbe vették Varga Gergelyt

Őrizetbe vették Varga Gergely volt ügyészt - A Fővárosi Főügyészség volt szóvivőjét júliusban érték tetten, amikor vesztegetési pénzt vett át. Befolyásolni próbálta az eljárás szereplőit, ezért őrizetbe vették Varga Gergelyt, a Fővárosi Főügyészség volt szóvivőjét, akit július végén értek vesztegetésen.

Perel az ügynökvád miatt az alkotmánybíró

Perel az ügynökvád miatt az alkotmánybíró

Kiss László alkotmánybíró hétfőn közleményben reagált arra az Élet és Irodalomban megjelent cikkre, ami ügynöki tevékenységgel hozta összefüggésbe a nyolcvanas évekbeli Dialógus békemozgalom elleni fellépés kapcsán. Kiss helyreigazítást kér a hetilaptól, és személyiségi jogi pert indít a cikk szerzője, Ungváry Krisztián történész ellen.

Tuti menü