Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Büntetésvégrehajtás képes leírás - Igazság szolgáltatás.tlap.hu
részletek »

Büntetésvégrehajtás - Igazság szolgáltatás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: igazsagszolgaltatas.tlap.hu » Büntetésvégrehajtás
Keresés
Találatok száma - 8 db
Balassagyarmati Fegyház és Börtön

Balassagyarmati Fegyház és Börtön

Balassagyarmati Fegyház és Börtön Épült 1842-45. között.

Börtönmúzeum - Sátoraljaújhely

Börtönmúzeum - Sátoraljaújhely

Börtönmúzeum, Sátoraljaújhely, Satoraljaujhely, Zemplén, Múzeumok, kiállítások Magyarország első börtönmúzeuma 2007. március 6-án nyílt meg. Az állandó kiállítást a helyi fegyházban alakították ki, a munkálatok jelentős részét a rabok végezték. A Börtönmúzeum csaknem 300 négyzetméteren mutatja be a büntetés-végrehajtáshoz kapcsolódó az évtizedek alatt összegyűjtött tárgyakat, képeket. A kiállított anyag szemlélteti azt a fejlődést is, ami a testi büntetések alkalmazásától a börtönbüntetés uralkodóvá válásáig ment végbe - olvasható a közleményben.

Büntetés-végrehajtási Szervezet

Büntetés-végrehajtási Szervezet

A magyar büntetés- végrehajtás legfontosabb célja ma is az, amit a magyar történelem kiemelkedő alakja, Deák Ferenc igazságügy- miniszterként még 1848-ban meghatározott, s ez a fogvatartottak biztonságos őrzése, az emberséges bánásmód és az, hogy szabadulásukat követően lehetőség szerint módjuk legyen beilleszkedni a társadalomba.

Jeles napok - a büntetés-végrehajtás napja

Jeles napok - a büntetés-végrehajtás napja

Magyarországon 1996 óta Szent Adorján napján ünneplik A BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁS NAPJÁt. Az afrikai születésű, Nikodémiában élt katonatiszt keresztény hite miatt szenvedett vértanúságot.

Márianosztrai Fegyház és Börtön

Márianosztrai Fegyház és Börtön

A márianosztrai fegyintézet Hont vármegye szobi járásában, a község észak-nyugati határán, a Visegrád és Esztergom közötti regényes Dunaszakasz közepén lévő Szob várostól északnak mintegy 8 kilométerre, hegyek által övezett szép látképet nyújtó völgykatlanban fekszik.

Szegedi Fegyház és Börtön

Szegedi Fegyház és Börtön

A Szegedi Fegyház és Börtön országos- és megyei büntetés-végrehajtási szakfeladatokat ellátó büntetés-végrehajtási intézet. Országos büntetés-végrehajtási funkciójaként végrehajtja felnőtt korú férfi elítéltek fegyház és börtön fokozatú szabadságvesztésével, a férfi elítéltek életfogytig tartó szabadságvesztésével, és az elzárással összefüggő büntetés-végrehajtási feladatokat.

Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Állami feladatként ellátandó alaptevékenysége, rendeltetése: külön kijelölés által meghatározott körben az előzetes letartóztatással, biztonsági és egyéb fontos okból elhelyezett elítéltek szabadságvesztésével, továbbá az elzárással összefüggő büntetés-végrehajtási feladatok ellátása.

Tuti menü