Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Alkotmánybíróság képes leírás - Igazság szolgáltatás.tlap.hu
részletek »

Alkotmánybíróság - Igazság szolgáltatás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: igazsagszolgaltatas.tlap.hu » Alkotmánybíróság
Keresés
Találatok száma - 4 db
A bőséggel küzd az Alkotmánybíróság...

A bőséggel küzd az Alkotmánybíróság...

A Taláros Testület az elmúlt tizenkilenc évben 25 509 indítványt kapott, és 24 135 ügyet fejezett be. Sólyom László köztársasági elnök eddig tizenkétszer fordult hozzájuk, és jelenleg is három indítványa (az egységes mezőgazdasági támogatási rendszer bevezetéséről, a gyűlöletbeszédről és a médiatörvényről) vár döntésre.

A Magyar Köztársaság Alkotmánybírósága

A Magyar Köztársaság Alkotmánybírósága

Az Alkotmánybíróság a Magyar Köztársaságnak a jogalkotói hatalmat korlátozó, bírói jellegű szervezete.

Alkotmánybíróság

Alkotmánybíróság

Az Alkotmánybíróság létrehozásáról 1989. januárjában határozott az Országgyűlés, a szervezetről, hatáskörről azonban már a rendszerváltást előkészítő háromoldalú politikai egyeztető tárgyalásokon született döntés. Az ezeken a tárgyalásokon elért megállapodásnak megfelelően 1989. októberében módosította az Országgyűlés az Alkotmányt és fogadta el az Alkotmánybíróságról szóló alapvető rendelkezéseket (32/A. §). Az Alkotmánybíróság az alkotmányvédelem legfőbb szerve. Feladata a jogszabályok alkotmányosságának felülvizsgálata, az alkotmányos rend és az Alkotmányban biztosított alapjogok védelme.

Alkotmánybíróság Határozatai Online

Alkotmánybíróság Határozatai Online

Oldalainkról a közlönyök bárki számára ingyenesen letölthetőek. Ez az változat funkcióit tekintve megegyezik a papír alapúval, vagyis csak olvasni illetve elmenteni lehet.

Tuti menü